Újrahasználat, szelektív gyűjtés

Amennyiben az irodában fentiek mellett is keletkeznek olyan feleslegessé vált papírlapok, amelyek egyik oldala még üres (ún. egyoldalas vagy féloldalas papírok), ezeket használjuk fel egyéb célokra, a további használatra már nem alkalmas (kétoldalas) papírokat pedig gyűjtsük szelektíven.

Használjuk újra!
Az egyoldalas, bizalmas információkat nem tartalmazó papírokat számos módon felhasználhatjuk. (A bizalmas információkat tartalmazó papírokat biztonságos módon semmisítsük meg!)

  • Gyűjtsük össze a féloldalas papírokat. A még használható (nem gyűrött, nem koszolódott) és bizalmas információkat nem tartalmazó egyoldalas papírokat – rontott fénymásolatok, nem időszerű információkat tartalmazó lapok stb. – gyűjtsük egy kijelölt helyen (célszerűen a nyomtató közelében, például egy már kiürült fénymásoló papír dobozában). A dobozba helyezés előtt ne felejtsük el eltávolítani a tűző- és gémkapcsokat!
  • Használjuk fel az összegyűlt féloldalas papírokat. Belső anyagok, vázlatok nyomtatására, jegyzetek készítéséhez vagy akár faxok küldéséhez kiválóan alkalmasak ezek a papírok is.

Gyűjtsük szelektíven!

  • RecycleSignTransA feleslegessé vált, kétoldalas, bizalmas információkat nem tartalmazó papírlapokat – és egyéb papíralapú hulladékot (pl. újságpapírok, papír csomagolóanyag) gyűjtsük szelektíven.
  • Az így összegyűlt papírokat bedobhatjuk a szelektív gyűjtőkbe, elszállíttathatjuk vagy elajándékozhatjuk papírgyűjtések alkalmával óvodák, iskolák részére.
  • A bizalmas információkat tartalmazó anyagokat iratmegsemmisítőben „daráljuk le”, és így már ezeket is a szelektívgyűjtőbe tehetjük. (A megsemmisítés előtt ne felejtsük eltávolítani a tűző- és gémkapcsokat.)