Helyi termék

Felelős, a környezetért tudatosan tenni akaró munkaadóként felhívhatjuk munkavállalóink figyelmét arra, hogy milyen pozitív előnyökkel jár, ha helyi termékeket vásárolnak helyi termelőktől, gazdáktól. A helyi termék olyan termék, ami helyben készül, és amit 50 km-en belül értékesítenek a termelők. Általában elmondhatjuk, hogy helyi termék esetében nem tömegáruról beszélünk, hanem helyben készített specialitásról, amely legalább 51%-ban helyi hozzáadott értéket tartalmaz helyi alapanyag vagy helyi munkaerő tekintetében.

bread-color-cool-crust-Favim_com-2484415Helyi termék lehet a friss kenyér a szomszédtól, friss zöldség-gyümölcs a helyi zöldségestől vagy akár a friss méz a méhészettel rendelkező munkavállalónktól.
Helyi termékek vásárlására biztatással hozzájárulunk ahhoz, hogy fenntartsuk a hagyományokat, segítsük a helyi gazdákat, ezzel egy időben tegyünk környezetünkért, hiszen nem a külföldről importált vagy az ország másik feléből több energiát igénylő szállítással odakerült termékek megvételére ösztönözzük munkavállalóinkat, így hozzájárulunk az alacsonyabb környezetterheléshez is.