Miért előnyös a harmonikus iroda?


coffee-creative-girl-harmony-Favim_com-1024490Csökken az irodai működés környezetterhelése
Csökken a hulladékmennyiség, kevesebb lesz a felhasznált energia és víz, kisebb lesz a CO2 kibocsátás, kevesebb vegyszer kerül a légkörbe, a vizekbe és az emberi szervezetbe.

Pénzügyi megtakarítások érhetők el
Az energia-, a víz- és a papírfelhasználás csökkentésének egyes elemei már rövid távon is közvetlen megtakarítást eredményeznek; míg korszerűsítésekkel (szigetelés, hűtés-fűtés, irodatechnika stb.), átgondolt beszerzésekkel és tartós(abb) megoldásokkal hosszú távon érhetünk el jelentős eredményeket.

Növelhető a munkatársak elkötelezettsége és motiváltsága
Ha megvalósulhatnak a munkatársak fenntarthatósági elképzelései, a kollégák úgy fogják érezni, véleményük meghallgatásra talál és érdemes ötleteiket megosztaniuk. Ez nemcsak a kollégák hangulatát és vállalkozás iránti hűségét növeli, de összességében javítja a kezdeményezőkészségüket, mert látják, hogy van értelme a tenni akarásnak.

Javul a munkatársak hangulata és egészsége
Azok a kollégák, akik egészségesek, jól érzik magukat a bőrükben és örömmel járnak be munkahelyükre, hatékonyabban dolgoznak, kevesebbet lesznek betegek és jobb a problémamegoldó képességük is. A frusztráltság, rosszkedv és elégedetlenség ezzel szemben a munka minőségének romlásához és nagyobb fluktuációhoz vezet.

Javul a vállalati image
„Zöldnek” lenni ma rendkívül divatos jelenség, sőt egyre inkább elvárássá válik. A vállalkozások egyre kevésbé engedhetik meg maguknak, hogy legalább alapszinten ne tegyenek az egészséges és fenntartható környezetért. Ugyanakkor valóban elkötelezettnek lenni, és a szelektív hulladékgyűjtésen túllépve tenni a környezetért vagy egészséges munkakörnyezetet kialakítani még ma is kuriózum. A harmonikus iroda megteremtésével így nemcsak a munkavállalók, hanem az üzleti partnerek (vevők, beszállítók) és az ügyfelek körében is javítható a vállalkozásról kialakított kép.